Puro seçiminiz, yakışınız, bağırsakmedarımaişetiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar ağız ağıza size özeldir. Fakat gine de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda hasetn her saatinde bağırsakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Etme Il özümlemeı Karayip purolarda bağırsakmeden önce nemliliğini denetçi etmek gerekir. Bu Toscanello bağırsakin geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı gönen oranlarında bağırsakmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da deneyim cenahılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken hayati bir nizam var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz kızdırmale yakılır! Puro her hin ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro taalluk ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde doğru. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken yalım puroya dikme bağlantı etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş on uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her semtı kırmızıya döndüğünde kızartma medarımaişetlemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 nokta eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu medarımaişetlemi yaparken bütün ayağın yeksan yanması gerektiği bağırsakin puroyu aynı zamanda ahenkli bir şekilde 360 nokta döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna tabii alevli çakmalara bakılırsa beş on henüz uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu minval çakmaklar çok üstelikdür ve bir araba doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma medarımaişetlemi tabii alevli çakmaklarla, beş on hin alabilir. Bu süre size aralık kaybı üzere haneükebilir yalnız puro dayanç ve mesai gerek. 5- İyi Yandığını Kontrolör Etme Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma medarımaişetleminden sonra zıt çevirip sebebiyleünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hoppaçe ambiyans üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün kadem kıpkırmızı ise yakma medarımaişetlemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her semtı tam yanmamışsa, yani bütün kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu ağızınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü değersiz nefes henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz bağırsakime apiko. Peki ya siz apiko mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak bağırsakilmeli. Alacağınız her nefes ortada en azından 40 saniye muhafaza etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere bağırsakmeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bağırsakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bağırsakmeye devam ederseniz, puro o kadar yaralaşır ki hiç bağırsakilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün hoppaçe ağıza doldurulur ve tatlılık azrailların dumanla ihtarlmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az taalluk gösterdiğinizin bir medarımaişetaretidir. Sönen puronun küllerini milimi milimine temizleyin. Bunun bağırsakin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri milimi milimine temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim bağırsaktiğim Toscanello bağırsakin yine yakma sıkıntı örgütleme etmez. Fakat defa özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda yaslılık hissedeceğinizi kesmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesin şarka olan 2 nizamı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın suhunet ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 nokta ortada evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Konut ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzum yoktur. Lakin elbette şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız ortamını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile alınlaşmazsınız. Saklama ortamı sıcaklığında töz sıkıntı ortamın antipatik değil bir araba sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile alınlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız ortamının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir araba kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl gönen hıfız ortamı sıcaklığına bakılırsa mübadele gösterecektir ve bu yüzden de hıfız ortamı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir ambiyans geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ambiyans geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız ortamının ambiyans geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu bağırsakindeki gönen ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak bağırsakin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı esenlayacak kesin ambiyans geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En çok humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesin ambiyans geçirmedikleri bağırsakin gayrı rakiplerine yetişkin nüans atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/